Кинотека Републике Српске

ДАНИ РУСКОГ ФИЛМА ЗА ДЈЕЦУ

У сарадњи са Фондом насљеђа руског зарубежја, телевизијом „Заједно РФ“, компанијом „Vifsaida“ и амбасадом Руске Федерације у БиХ,  Кинотека Републике Српске организује Дане руског филма за дјецу „Бајке дјетињства“ – програм за основне школе и вртиће.

Пројекције ће се одржати у Културном центру Пале од 25. до 27 септембра ове године.

Први дан, у понедјељак 25. септембра, након отварања манифестације у 11 часова,  на програму је дугометражни играни филм „Грозни тата“ у режији Јурија Коробјеникова и Карен Оганесјан. Филм је прилагођен за дјецу узраста од шест и више година.

Други дан, у уторак 26. септембра од 10 часова на програму су два блока кратких анимираних филмова у трајању од по пола сата. Први блок је прилагођен за дјецу која похађају вртић а други за млађе основце.

Трећи дан, у сриједу 27. септембра, у 12 часова на програму је дугометражни играни филм „Звезде ће ми показати пут“ у режији Филипа Абрјутина. Филм је прилагођен за дјецу виших разреда основне школе.

Све пројекције ће бити затвореног типа, а гости Кинотеке РС биће ученици Основних школа „Пале“ и „Србија“ из Пала, ученици Основне школе „Мокро“ из Мокрог, као и дјеца из предшколских установа „Бубамара“ и „Цврчак“ из Пала.