Кинотека Републике Српске

Почели Дани руског филма за дјецу „Бајке дјетињства“

 

У сарадњи са Фондом насљеђа руског зарубежја, телевизијом „Заједно РФ“, компанијом „Vifsaida“ и амбасадом Руске Федерације у БиХ,  у Кинотеци Републике Српске отворени су  Дане руског филма за дјецу „Бајке дјетињства“.

Пред пуном биоскопском салом Културног центра на Палама „Дане руског филма за дјецу“ отворили су помоћник амбасадора Руске федерације у БиХ Андреј Морозов, директор Кинотеке Републике Ссрпске Сњежан Лаловић, предсједник Међународног фонда јединства православних народа Наталија Коцев, представник Центра за учење руског језика у Палама Оксана Пичугина и начелник општине Пале Бошко Југовић, који су поздравили присутне малишане.

Програм је започео пројекцијом играног филма за дјецу „Грозни тата“ у режији Јурија Коробјеникова и Карен Оганесјан.

У склопу манифестације промовисане су и књиге за дјецу руских писаца које ће бити поклоњене дјечјем одјељењу Матичне библиотеке Источно Сарајево и  Центру за учење руског језика у Палама..

Дани руског филма за дјецу „Бајке дјетињства“ одржавају се у Културном центру Пале од 25. до 27. септембра а данас су на програму кратки анимирани филмови за дјецу која похађају вртиће и за млађе основце школа „Пале„, „Србија„ и „Мокро„. Посљедњег дана манифестације, за основце виших разреда биће приказан играни филм „Звезде ће ми паказати пут„ редитеља Филипа Абрјутина.